El dret a escriure

Fa uns dies esmorzàvem amb Mircea Cărtărescu gràcies a Kosmopolis i al CCCB, que quan ve algun autor a fer una conferència intenta que els periodistes i escriptors de la ciutat el coneguin i hi tinguin una trobada menys formal. Cărtărescu ens va parlar de com escriu –gairebé sense corregir i sense que els seus editors toquin el text– i de la possible explicació del seu mètode: escriure un diari. Escriu un diari a mà en uns quaderns que, quan viatja, deixa a casa per por de perdre’ls. Escriu unes dues pàgines al dia, i sempre al matí, perquè diu que després de dinar se sent estúpid. I a la tarda, llegeix. Així és com aconsegueix que els seus textos surtin publicats tal com els va escriure, amb disciplina i constància, sense llargues jornades de treball, i llegint.

Llegir l’article sencer a El Periódico
Leer en castellano en El Periódico

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s