Nosaltres que portàvem pancartes, nosaltres que també érem pacifistes

Jo portava una gran pancarta que deia CONTRA LA GUERRA I EL FEIXISME. Tot era o blanc o negre. La guerra era dolenta, el feixisme era dolent; eren la mateixa cosa. Llavors no teníem ni idea que algun dia hauríem de triar entre una cosa o l’altra.
[…]
Ens ha calgut massa temps, massa temps, per reconciliar-nos amb nosaltres mateixos, per ajustar les nostres tradicions a la necessitat, per arribar a l’estat de convicció que empeny a actuar. Hem hagut de tornar a examinar els nostres ideals i deixar moltes coses enrere; ens hem hagut d’enfrontar a una crisi moral per a la qual estàvem molt mal preparats. Però finalment hem arribat a unes conclusions i estem a punt per actuar. Ho hem aconseguit.
La democràcia, juntament amb la llibertat intel·lectual i moral, la llibertat per treballar i viure de la manera que ens resulti més beneficiosa, el dret d’establir els nostres valors espirituals individuals: aquesta és l’essència de l’ideal americà. I nosaltres, els americans, lluitarem per preservar-la. Hem tancat el nostre puny enorme, i no l’obrirem fins que no hàgim guanyat.

CARSON McCULLERS
Entre la solitud i el somni
Traducció d’Alba Dedeu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s